tisdag 8 september 2009
Muffins
Ännu ett recept på årets plommonskörd :D Goda, lätta marmorerade hallon och plommon-muffins!!
12 normalstora muffins
3 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
125 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/4 dl mjölk
200 g urkärnade plommon
50 g frysta hallon
2 msk socker
1,5-2 msk maizena
Sätt ugnen på 175°. Förbered en sådan plåt "form" med 12 muffinsformar i, lägg en pappersform i varje.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en bunke. I en annan bunke, vispa smör och socker, med en elvisp ca 1 minut. Vispa ned äggen, ett i taget, och blanda i mjölken. Rör ned äggsmeten i bunken med mjölblandningen och fördela 2/3 av denna smet i muffinsformarna.
Blanda de urkärnade körsbären med socker och maizena och fördela hälften av dem i formarna med hjälp av en sked, tryck gärna ner dom lite. Blanda resten med den resterande smeten och häll överst i muffinsformarna. Grädda mitt i ugnen 25-35 minuter. Lyft ur formen och låt svalna.
Spara gärna till mig ;D
SvaraRadera