Mmmmmmmmmm vad gott.
Mer behöver jag inte säga.
Enkel, lyxig och "nyttig" lunch.
Byt ut paprika mot rödbetor, kanske lägg lite rödlöksringar.
Kanske några rostade pinjenötter. Variera med lite timjan.
Eller låt det vara, det är fasligt gott precis som det är.
Enkel, lyxig och "nyttig" lunch.
Byt ut paprika mot rödbetor, kanske lägg lite rödlöksringar.
Kanske några rostade pinjenötter. Variera med lite timjan.
Eller låt det vara, det är fasligt gott precis som det är.
1 portion:
1 dl grov bulgur
2 dl vatten
En skvätt olivolja
½ grönsaksbuljongtärning
1 röd spetspaprika
10 blad basilika
Chevréost
1 benfri fläskkarré
Smör
En liten bit gorgonzola (kan uteslutas)
Koka upp vattnet i en liten kastrull tillsammans med olivolja och buljongtärning. Häll i bulguren när det kokar och låt koka i 10 minuter. Dra av från plattan och låt svalna. Skär paprikan och chevré i bitar.
Stek köttet i massor av smör, på först hög värme, sedan stäng av plattan och låt ligga och gotta till sig ovanpå plattan i eftervärme. Smält lite gorgonzola överst.
Blanda paprika, basilika, bulgur och chevré till en sallad och servera till köttbiten. Ringla lite vanlig salladsdressing över(olivolja+vinäger+italiensk salladskrydda+grovkornig senap).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar