onsdag 18 november 2009
En personlig favorit- Petit Choux
Åhhhh vad gott. Jag serverade dessa på min brors student för ett halvår sedan och dom gick åt som smör i solsken. Dags att göra igen, verkligen.
Satsa på en fin och krämig bit Sankt Agur. Den passar perfekt för detta ändamål då den är lite mjukare än vanliga ädelostar och mycket mer lättarbetat. Samt är mögelsmaken inte så bitsk.
Petit Chouxer är lite trixiga att göra, därför tycker jag att man som vanlig dödlig kan använda Kungsörnens mix. Riktigt goda och populära munsbitar.
För tjugo personer på en buffé (ca 60-70 st tsk. stora)
300 g Sankt Agur
2 dl crème fraiche
1/3 kruka gräslök
Vitpeppar
3 paket Petit choux mix (á 100 g)
Dagen före:
Finfördela rumsvarm Sankt Agur i en liten bunke. Blanda ner creme fraichen och rör rätt kraftigt tills det blir en jämn smet. Är den för vit, så kan du röra lite till, tills små gröna ost fläckar träder fram. Finhacka och rör ner gräslöken. Smaka av med vitpeppar.
Låt detta stå och gotta sig i ca 24 timmar.
Baka petit choux mixen enligt anvisningarna på förpackningen (gör de tsk stora) och klipp sedan ett jack och använd en sprits med smal öppning eller en plastpåse och spritsa in fyllningen.
Servera så snart som möjlig, för att bevara all frasighet. Förvara Inte i kylskåp! Garnera gärna med lite basilika och strö lite rostade valnötter runt, passar utmärkt. Garnera gärna med rostade valnötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar