torsdag 10 december 2009
En smakrik och vuxen lasange
Väldigt god lasagne som har blivit lite populär. Som vanligt har jag bara lagat denna varianten en gång, det är så jag gör varje gång, varierar mig. Men just denna gången blev den lite extra vuxen och mustig i smaken. Och det är ju faktiskt svårt att misslyckas med lasagne.
6-8 portioner.
2 pkt bacon (á 140g)
2 msk olivolja
400 g nötfärs(gärna mer)
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
Vin (valfri färg och mängd)
1000g krossade tomater
3 buljongtärningar(mörk ox buljong)
½ dl tomatpuré
2 msk oregano
1 msk mango chutney
Vatten
Bechamellsås:
3 msk flytande margarin
5 tsk ideal mjöl
6 dl mjölk
1 tsk vitpeppar
1 tsk salt
ev. 1 tsk vitlökspulver
2 dl fint riven parmesan
1 pkt lasagneplattor, (Barilla 500g)
Hacka bacon och stek i en stor kastrull i olivolja. Tillsätt nötfärs och hackad lök. Pressa ner vitlöksklyftor och häll över vin. Ner med krossade tomater och buljongtärningar. Krydda med tomatpuré, oregano och mango chutney. Ska du låta den koka länge kan du tillsätta lite vatten.
Bechamellsås:
Smält margarinet i en annan kastrull, och pudra över mjöl, vispa ihop och slå över mjölk. Låt det koka upp och krydda. Rör om så att de inte bränns. Dra av från plattan.
Varva köttfärsås, lasagneplattor och bechamellsås i en smord djup(!) form. När du kommer till det översta lagret, lägg på extra mycket bechamellsås och strö över riven ost. Tillaga på 200 grader i 30-40 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar