Krämig och Vacker Saffranssoppa med crispy chicken
Ca fem-sex portioner.
1 röd chili
1 gul lök
1 röd paprika
1 msk smör
1 pkt saffran
1 buljongtärning (grönsak)
13 dl vatten
Mörk redning
Salt
Peppar
Oregano (behövs inte mycket)
1 dl créme fraiche
½ tråg sugar snaps (går utmärkt med ett helt om man som jag älskar sugar snaps)
500 g grillad kyckling utan skinn
Hacka vitlök, chili, lök och halva(!) paprikan i lagom små bitar. Fräs i smöret tills det är mjukt och tillsätt saffran, buljong, vatten och koka upp. Ta fram mixerstaven och kör till soppan är helt slät. Red. Krydda, tillsätt creme fraiche och rör om noga. Låt koka medan du med fingrarna tar isär köttet och steker det utan fett i en non-stick panna tills den fått fin yta och är lite crispy. Skär upp sugar snaps och resten av paprikan och lägg i soppan. Häll upp soppan på tallrikar och lägg en hög med kyckling i mitten. En klick smaksatt creme fraiche/turkisk yoghurt passar bra till. Servera med mjukt/hårt bröd och Njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar