ca 40 vårrullar (storleken är något mindre än de man tex hittar i frysdisken)
5 champinjoner
1 röd chili
3 gula lökar
450 g vitkål
500 g köttfärs
300 g lövbiff (kan uteslutas eller ersättas med köttfärs)
2 vitlöksklyftor
1 tsk malen vitpeppar
1 tsk malen svartpeppar
3 st buljongtärningar (mörk ox bäst!)
3 msk soya
1 tsk brun farin strö
Salt om det behövs
Vatten
1 paket vårrulledeg 40 ark
Skiva champinjonerna, finhacka chili och lök, strimla vitkålen fint. Stek allting i omgångar i en het wokpanna med olja. Häll upp det du stekt i en bunke som du rör om noga i så allt blandas. Stek sedan köttfärsen med lövbiffen som du strimlat fint. Krydda med pressad vitlök och pepparn. Tillsätt nu grönsakerna i pannan och rör om noga. Smula ner buljong, krydda med soya, farinsocker och salt om det behövs. Tillsätt lite vatten för att det ska puttra ihop. Ta av från plattan och låt svalna. Ta fram vårrulledegen 40 minuter innan du börjar rulla, förslagsvis precis när du dragit av pannan från värmen. Använd ett halvt decilitermått för att mäta upp hur mycket fyllning du ska ha i varje vårrulle. Lägg det längst mot dig på arket, rulla ett varv framåt så fyllningen är täckt och vik sedan in kanterna. Rulla sedan ihop och lägg upp på ett fat. (Tycker du att kanten rullar upp kan du fästa den genom att pensla lite vatten som lim.) Gör likadant med resternade vårrullar. När du är klar kan du antingen fritera vårrullarna i het olja eller steka dem i en stekpanna i 0,5 cm olja. Valet är ditt. Tidigare har jag alltid friterat men denna gången stekte jag några och jag tyckte personligen att det blev lite mindre fett och mycket gott!
tack jag chansade på det, smeten smakade smarrens hoppas glassen blir de me:)
SvaraRadera