Fisksoppa går att variera oändligt.Viktigaste av allt är ju självklart fisken. Sedan har vi smaken på soppan, och sedan alla rot- och grönsaker som du kan fylla upp soppan med. Vad ska man servera till och vad drygar man bäst ut soppan med. Nedan hittar du lite tips.
Protein:
- Lax
- Torsk/kolja/sej/hajmal
- Räkor
- Musslor
- Kräftskärtar/hummer
- Krabba
- Dill
- Persilja och vitlök
- Hummer(fond)
- Saffran
- Curry(-pulver eller röd/grön currypaste)
- Citron
- Citronpeppar
- Grönsak (dvs med hjälp av buljong/örtsalt mm)
- Chili
- Basilika
- Ingefära( och koriander)
- Gräslök
- Morot
- Paprika
- Gul/röd lök
- Purjolök
- Palsternacka
- Kålrot
- Rotselleri
- Potatis
- Broccoli
- Ärtor
- Majskorn
- Ananas
- Vitkål
- Sugarsnaps
- Gulbeta
- Zucchini
- Vadsomhelst som du hittar i ditt kylskåp, bara fantasin sätter gränser.
- Mjölk
- Grädde (valfri fetthalt)
- Kokosmjölk
- Vatten + redning
- Creme fraiche
- Laktosfri alternativ till mjölk osv
- Valnötsbröd
- Vitlöksbröd
- Knäckebröd
- Tunnbröd
- Kex/krutonger
- Vitt bröd (ex baguette)
- Varma mackor från smörgåsjärnet
Så varför inte pröva en fisksoppa med lax nästa gång, med potatis, ananas och sockerärtor gjord på kokosmjölk med smak av röd curry och ingefära eller en gräddig klassiker med massor av olika sorters fisk, grädde, dill och potatis samt lök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar