Jag gjorde
denna igår, sent på kvällen. Idag är allt slut. Och låt oss säga, vi somnade alla gott. Cheesecaken var löjligt god!!!! Jag ändrade lite i receptet, skriver ut detta nedan. Seså, iväg och testa med er! Och nej detta är inte som rosévin, det är lagligt att äta cheesecake när det är kallt ute. Framförallt efter en tung och mättande måltid passar det bra med något lite fräsch, syligt och lätt till efterätt :)
Botten:
65 g smör
10 digestivekex
Fyllning:
250 g mascarpone
½ dl kesella
rivet skal och saft av 1 citron
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
Smält smöret och häll över de krossade kexen. Tryck ut i en form och ställ svalt att stelna.
Rör osten mjuk och tillsätt resten av ingredienserna. Vispa allt ihop pösigt och bred ut i formen. Låt stå i kylskåp i minst 30 min. Garnera och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar