söndag 19 december 2010
tagliatelle till torsdagsmiddag
Enkel mat i stressiga tider. Detta blev torsdagens middag förra veckan. Väldigt gott! Inget onödigt finlir och pill, utan ett paket pasta, ett liten påse svamp, ett paket sockerärtor osv.
För fyra portioner behöver du:
Smör
25 st små champinjoner
250 g stekfläsk
1 vitlöksklyfta
2 burkar Giovanni Rana Sugo Fresco con Funghi Porcini (Karljohanssvampsås á 180 g)
1,5 dl vispgrädde
1 msk oxfond
1 paket sockerärtor (150 g)
500 g tagliatelle
Svartpeppar
Rensa svampen. Stek dem hela i smör. Halvägs från klara, tillsätt fläsket i mindre bitar. Finhacka vitlöken och tillsätt när fläsket och svampen är klart. Slå på såsen och tillsätt grädde och fond. Låt puttra under tiden som du kokar pastan. Skär sockerärtorna i bitar och tillsätt precis innan servering. Servera pastan nykokt med den varma såsen och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar