tisdag 14 december 2010
ulrikas rocky road
Gott är det. Mättande - oja! Kladdigt, segt, krispigt, chokladigt, sött, salt och kola allt på en gång? Självklart. Rocky road är en självklar del av julbordens godisdel (och en självklar del av min pojkväns diet under december månad, haha). De går åt som smör i solsken, det kan jag lova.
För en stor sats rocky road behöver du:
2 påsar dumle (á 220 g)
100 g sockerbitar (hårda marshmellows, återfinns bland lösgodiset)
100 g (torrostade) saltade cashewnötter
60 g skalade pistagenötter
225 g mörk choklad
250 g ljus choklad
Ev mer choklad att ringla överst för att "släta till den".
Klipp alla dumle i 3 bitar, klipp sockerbitarna i fyra (att en sådan här kort mening kan innebära så mycket arbete. Både dumle och sockerbitar är grymt sega och du kommer vara trött och ha en värkande tumme right about now, men oroa dig inte, snart förstår du varför det lönar sig).
Skär cashewnötterna på tre bitar. Låt pistagenötterna vara hela. Smält all choklad och blanda ner alla ingredienser. Häll ut i en ugnsform klädd med bakplåtspapper och om det behövs, ringla mer choklad över för att få en slätare yta. Låt svalna helt i kylskåp och skär i bitar (även detta moment kräver lite armstyrka och tålamod). Förvara i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar