söndag 22 maj 2011
lunchlåda
Min lunchlåda till imorgon. Ser så mycket fram emot det! En grekisk sallad. Med fetaost, rödlök, svarta oliver, gurka, tomat, paprika och salladsblad. Alla viktiga ingredienser till en av världens godaste och populäraste sallader. Viktigast: fetaosten.
När jag öppnar ett paket fetaost så hinner jag ofta inte äta upp det innan den blir gammal. Fetaost klarar sig inte länge i kylen, max några få dagar. Så ett tips för att hålla den fräsch länge är att lägga in den. Skära den i kuber och varva den med olivolja och oregano i en burk. På så sätt kan du njuta av din fetaost länge! Plus att det är ju faktiskt ännu godare att äta fetaosten om den fått gotta till sig lite i olja först. Tillsätt det som du vill ha. Chili, vitlök, peppar, inlagd paprika eller mer örter: timjan, rosmarin och basilika.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar