För ca 40 st behöver du:
2.3 dl rumsvarmt smör + 2 msk smör
2.3 dl strösocker
2.3 dl brunt socker (ta det du får tag i)
2 ägg
2 tsk vaniljsocker/extrakt
7 rågade dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 dl hackad choklad av ditt val
Förvärm ugnen till 175 grader.
Vispa ihop allt socker med smöret. Blanda ner ägg, vanilj och bakpulver. Rör ihop mjöl och salt och tillsätt det. Blanda ner den hackade chokladen. (Kolla in tipset nedan!) Rulla till typ matskedsstora bollar och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.
Grädda för 10-12 minuter i ugnen (kan blir upp till tjugo minuter om de är stora). De ska vara lätt bruna när man tar ut dem. Låt kallna på plåten.
Tips: För att undvika helt platta kakor kan du ställa in degen i kylen en stund så att när du rullar bollarna så är degen kall. Då blir de inte lika platta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar