söndag 31 oktober 2010

the perfect chocolate chip cookie

Det är ju riktigt gott. Jag bjöd på dessa i somras och de hade strykande åtgång. Lite halvt sega sådär, men ändå lite krispiga, väldigt god smak och perfekta chokladbitar i. Inte så sötsliskig smak sådär utan mer mogen smak pga det mörka sockret. Lovely helt enkelt! Receptet kommer härifrån.


För ca 40 st behöver du:
2.3 dl rumsvarmt smör + 2 msk smör
2.3 dl strösocker
2.3 dl brunt socker (ta det du får tag i)
2 ägg
2 tsk vaniljsocker/extrakt
7 rågade dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 dl hackad choklad av ditt val

Förvärm ugnen till 175 grader.

Vispa ihop allt socker med smöret. Blanda ner ägg, vanilj och bakpulver. Rör ihop mjöl och salt och tillsätt det. Blanda ner den hackade chokladen. (Kolla in tipset nedan!) Rulla till typ matskedsstora bollar och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.

Grädda för 10-12 minuter i ugnen (kan blir upp till tjugo minuter om de är stora). De ska vara lätt bruna när man tar ut dem. Låt kallna på plåten.

Tips: För att undvika helt platta kakor kan du ställa in degen i kylen en stund så att när du rullar bollarna så är degen kall. Då blir de inte lika platta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar