måndag 17 januari 2011
brownie med hallonsirap och vaniljglass
En supergod efterätt helt enkelt.
För 12 bitar brownie behöver du:
150 g smör
1 dl strösocker
1 dl mörk muscovadosocker
6 msk kakao
4 msk mörk sirap
2 msk vaniljsirap från Espresso house
1 krm salt
3 st ägg
1,5 dl mjölKakao
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda smör, socker, kakao, sirap och salt i en bunke och vispa med elvisp till en jämn smet.
Vispa ner ägg och mjöl. Bred ut smeten på en form 15x25 cm klädd med bakplåtspapper och ställ in i 20 minuter i ugnen. Ta ut, pudra över kakao och låt svalna. Gör hallonsirapen under tiden. Skär upp brownien i bitar och servera med vaniljglass och varm hallonsirap.
För två portioner hallonsirap behöver du:
1 dl socker
200 g tinade hallon
Smält sockret i en kastrull. Det ska inte brännas. Tillsätt hallonen och koka i tio minuter. Sila och servera varm.
Ser riktigt mumsigt ut ;)
SvaraRaderaLåter som en efterätt i min smak :-)
SvaraRaderalåter väldigt gott!!hallon och choklad!!!=)
SvaraRaderaSophie: Ja det är lika mumsigt som det det ut!
SvaraRaderaBakverk och Fikastunder: :)
Mumsiga Frestelser: Ja det passar perfekt!
Hej
SvaraRaderaVad fin blogg du har och denna brownie ser så god ut! Kram
Vad god den ser ut och fint upplagt!
SvaraRaderaÅÅ va gott! Något till helgen kanske,,,
SvaraRaderaKatarina: Tack va roligt att höra! Kram
SvaraRaderaSandra: Tack!!
Sanna: Låter som en bra idé, det är verkligen en god efterrätt!