måndag 4 april 2011
falukorv i ny tappning
Gratinerad falukorv, med lök, senap och god sås. Så himla gott. Enkelt. Riktigt "smakrikt" för att vara falukorv och potatis. Pröva det. Enkelt att ändra efter smak och tycke.
För varje portion gratinerad falukorv behöver du:
100 g falukorv, gärna Deli (ca 1 dm korv)
3 tunna skivor lök
1 msk senap, svensk
1 dl matlagningsgrädde
1 tsk tomatpuré
2 krm vitlökspulver
½ krm vitpeppar
1 krm salt
10 g riven parmesan (en stor nypa)
Potatis
Haricots verts
Sätt ugnen på 200 grader. Koka potatis.
Snitta varje bit falkorv. Smeta i senap mellan varje lager och stick ner en skiva lök. Koka ihop resten av ingredienserna till en sås och häll över korven. Strö över riven ost.
Ställ in i ugnen i en kvart eller så, till det fått fin färg. Servera mer pressad potatis och haricots verts.
Hittade detta receptet på sajten Hitta recept.
SvaraRaderaDen godaste gratinerade falukorven jag ätit :-)
Tack Ann-Sofie