tisdag 15 mars 2011

en enkel vardagsrätt


En enkel variant på en gulaschsoppa. Vardagsstyle. Inget långkokt nötkött här inte. Nej på tisdagar när man har jättemycket att göra så måste man faktiskt också äta mat. Då blir det sådant här. Men det var faktiskt jättegott. Så nu ska jag sluta försvara min lilla fuskgulasch och visa er receptet istället.

För fyra portioner behöver du:
1 solovitlök
1 stor gul lök
1 tsk olja
200 g nötfärs
5 medelstora potatisar
1 dl krossade tomater/tomatsås
6 dl vatten
2 msk oxfond
3 morötter

Finhacka vitlöken och fräs i oljan i en kastrull. Hacka löken och tillsätt den. Rör ner köttfärs och stek tills den är genomstekt och i mindre bitar. Skala och skär potatisen i små kuber. Tillsätt till kastrullen och slå över tomatsås och vatten. Tillsätt fond och låt puttra till potatisen är några minuter från perfekt. Tillsät moroten i små bitar och koka till potatisen är perfekt. Servera med bröd och en klick creme fraiche.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar