lördag 18 december 2010

turkisk peppar godis


Sååå goda kolor. Jag gjorde en liten lyxigare variant med dubbla lager. Supergott.

Första lagret:

1,5 dl vispgrädde
½ dl strösocker
1 dl mörkt muscodavosocker
½ dl mörk sirap
1 msk kakao
100 g turkisk peppar
1 tsk smör
Andra lagret:
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl strösocker
½ dl vit sirap
50 g turkisk peppar
1 tsk grovsalt
1 tsk smör

200 g mörk choklad

Koka upp alla ingredienser till första lagret förutom smöret. Låt koka upp till 120 grader. Tillsätt smöret och häll ut i en form ca 20 x 20 cm. Låt svalna medans du gör samma sak med lager två. Tillsätt smöret och häll sedan ut över det andra lagret. Låt svalna helt medan du smälter chokladen. Skär kolorna i 40 bitar och doppa i chokladen. Låt sedan stelna och förvara i kylskåp.

2 kommentarer:

  1. Wow vad gott! Vilken kombination. Kan inte få nog av lakritskola. Jag har gjort tre omgångar. Tyvärr råkade jag nog koka dem lite för kort tid den sista gången och de blev lite väl mjuka., Men lika goda!!:)

    SvaraRadera
  2. Sofie: Ja sååå gott! Extra gott blir det om man inte missar den där teskeden salt. Den lyfter det hela och gör det extra mycket till vuxengodis :) Nej va synd. Haha precis, det gör inget, man får i sig det på ett sätt eller ett annat ändå!

    SvaraRadera