onsdag 11 maj 2011

grillad färskpotatis

Detta åt vi till lunch idag. Så himla gott. Kotlett utan ben. Till det beasås, dill och gräslöksdipp, och grillad färskpotatis samt sallad. Så fasligt gott. Verkligen en fullträff.

För 3 portioner grillad färskpotatis behöver du:
12 små fina färspotatisar
några msk olivolja
Salt och peppar
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
1 stor morot
Oregano

Sätt ugnen på ca 200 grader. Blanda olivolja med potatis och salt och peppar. Sätt klockan på 45 minuter. Sätt in i ugnen. Rör om några gånger. När det är ca en kvart kvar, tillsätt klyftad gul lök, halverad krossad vitlök, skalad och skivad morot samt några nypor oregano. Rör om ytterligare. När det är ca 10 minuter kvar, kolla om det fått fin färg. Om inte så höj värmen. Annars, låt vara. Känn med sticka. Servera direkt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar