onsdag 8 juni 2011

Det behövs inget recept!!

Grillad karré med vitlökssmör, grillade potatisskivor, alioli, kokt vårlök och grekisk sallad.

Har du svårt att följa recept? Är du trött på att inte ha allting hemma? Du behöver inte följa eller använda dig av något recept för att ställa fram en god middag på bordet. Framförallt inte nu på sommaren. I inlägget här hittar du massor av tips och bilder på superenkla middagar som behöver väldigt lite förberedning och tid.

Färsk ugnsgrillad potatis med stekt kotlett, kall bearnaise och en dilldip till samt sallad.

Detta är den typ av mat som vi älskar att laga här hemma. Man tager helt enkelt vad man haver. Det finns inga rätt eller fel. Har ni lite ris hemma, några kycklingfiléer i frysen, en broccolibukett och lite creme fraiche samt sallad hemma så kan ni vispa ihop en grym middag på nolltid. Med de ingredienserna hade jag kunnat laga ihop mängder med middagar.

Exempel på middagar med de ingredienserna ovan hemma:
  • Stekt ris med wokad kyckling och broccoli. Serverad med en dip innehållandes röd currypaste/mango chutney eller vad som finns hemma plus creme fraichen.
  • Sallad innehållandes bland annat ris, stekt kyckling, broccoli. Serverat med en vitlökdipp.
  • Ugnsstekta kycklingfiléer med ett gott creme fraiche täcke (Du kan ta det du har hemma. Ha i lite pesto, parmesan eller hackade soltorkade tomater i. Eller varför inte bara grillkrydda). Serverat med kokt ris och sallad.
  • Broccolisoppa med grillad kyckling i tärningar ovanpå.
  • Kycklinggryta curry med sås på creme fraiche. Till det kokt ris och ångkokt broccoli.
  • "Risotto" med lite stekt kyckling i. Ha i en klick creme fraiche och riven parmesan på slutet. Servera med sallad.
  • Gratäng med kokt ris nederst, grillad stekt kyckling i mitten och små broccolibuketter överst. Koka ihop en sås med creme fraiche, hönsbuljongtärning och curry och häll över.
  • Buljongsoppa med kyckling och broccoli. Serverat med en stark vitlöksdipp på creme fraiche.
Ja ni hör ju. Med de få ingredienserna får jag ihop åtta middagar med stor variation. Allting behöver inte vara så komplicerat. Hoppas ni som sitter fast i middagsträsket kan få lite inspiration via dessa bilder.

Grillade kycklingklubbor med kokt ris, en snabb tandoorisås, Santa Marias raita på kryddpåse blandat med turkisk yoghurt samt en sallad.

Bakad potatis med smör, stekt lövbiff samt sallad.

Stekt kryddig kort med stekta potatisskivor, smörgåsgurka, senap, ketchup samt sallad.


Stekt lax med halverade ugnsgrillade färskpotatisar, tzatsiki och avokado.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar