onsdag 1 juni 2011

pannkakor


Här kommer ett recept på lätta, luftiga och fluffiga pannkakor. Allt enligt veckans tema. Istället för att gå till affären och köpa fullfet mjölk och sylt så använder jag mig av lättmjölk (lite matlagningsgrädde) och tinade hallon. Går precis lika bra. Man får använda det man har hemma och utnyttja det istället för att gå och köpa nytt.

Dessa håller ihop lätt och är lätt stekta. Du behöver inte ha en massa smör i mellan, det räcker att bara ha i det i början.

För ca 4 personer behöver du:
4 dl lätt/mellan-mjölk
1 dl matlagningsgrädde(eller 5 dl fet mjölk)
5 dl mjöl
5 ägg
1 ½ tsk bakpulver
1 ½ tsk vaniljsocker
2,5 msk socker
1 ½ tsk salt
1 ½ dl vatten

Vispa ihop ingredienserna i tur och ordning. Vispa noga så du slipper klumpar. Smält smör i en varm panna och stek pannkakorna. Det räcker med att bara ha smör i pannan första gången. Lägg på en tallrik och håll dem varma. Servera med vispgrädde, sylt och socker. Eller socker och tinade bär från frysen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar