torsdag 17 december 2009
Brända mandlar
Supergoda mandlar!
100 g sötmandel (med skal)
1 dl socker (+ två tsk)
40 g vatten
1 tsk kanel
½ krm cayennepeppar
Blanda alla ingredienser i en kastrull och koka upp. När det börjar koka, sänk värmen och låt puttra tills allt vattnet har ångat bort. Tillsätt då de två extra tsk socker, och rör om tills alla nötter kladdar ihop sig rejält (se upp, det är väldigt varmt.), häll på en bakplåtspappersklädd plåt och låt svalna. Platta gärna till den rejält så inga mandlar ligger på varandra.
Ät som dom är, eller hackade på chokladslantar (se inlägg "Slantar) eller i knäck.
Kategori:
Efterrätt,
Enkelt,
Godis/Kakor,
Nötter,
Snacks,
Vinter/Jul
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar