HUR gott som helst. Verkligen. I ett desperat försök att få mig själv att gilla avokado så gjorde jag en sallad ikväll och GUD va god den var. Godare blir den nog med nyrostade pinjenötter på men jag hade för bråttom att hugga in. Enkelt, nyttigt, mättande- salladen har allt. Och för de som undrar är det bara ca 330 kcal per portion. Det är alltid ett plus. (det motsvarar mindre kalorier än en medium pommes frites på mcdonalds - och hur mätt blir du på den?)
Sallad med majs och avokado med
dijonsenap och houngsdressing.
dijonsenap och houngsdressing.
1 portion
1 liten avokado
½ gurka
50 g majskorn (frysta)
1 liten tomat
40 g ruccola
1 liten avokado
½ gurka
50 g majskorn (frysta)
1 liten tomat
40 g ruccola
1 liten scharlottenlök
20 g fetaost
1 tsk honung
0,5 tsk dijonsenap
1 tsk rapsolja med vitlök
1 tsk vatten
1-2 tsk vinäger
Italiensk salladsdressing
Skär gurka, tomat och avokado i mindre bitar. Skölj ruccolan och sprid ut på tallriken, och strö över de tärnade grönsakerna. Finhacka löken och strö över. Micra majskornen så att de är varma och häll på salladen. Smula över fetaosten.
Smält honungen i några sekunder och blanda ner resten av ingredienserna. Smaka av med krydda och servera den ljummen till salladen. NJUT!
20 g fetaost
1 tsk honung
0,5 tsk dijonsenap
1 tsk rapsolja med vitlök
1 tsk vatten
1-2 tsk vinäger
Italiensk salladsdressing
Skär gurka, tomat och avokado i mindre bitar. Skölj ruccolan och sprid ut på tallriken, och strö över de tärnade grönsakerna. Finhacka löken och strö över. Micra majskornen så att de är varma och häll på salladen. Smula över fetaosten.
Smält honungen i några sekunder och blanda ner resten av ingredienserna. Smaka av med krydda och servera den ljummen till salladen. NJUT!