söndag 21 november 2010
korvstroganof
Korvstroganof är så gott och jag tror alltid att jag har postat ett inlägg här på bloggen. Men har det har jag inte. Så nu är det dags. Så enkelt och gott. Vardagsfavoriten nummer ett. Väldigt bra att stoppa ner i lunchlådan och värma på jobbet/skolan.
För 5 portioner behöver du:
500 g falukorv
1 st stor gul lök
2 msk vetemjöl
5 dl vatten
2 hönsbuljongträningar
1 vitlöksklyfta
4 msk tomtatpuré
1 msk paprikapulver
2 krm cayennepeppar
2 krm malen vitpeppar
2,5 dl matlagningsgrädde
Hackad persilja
Strimla falukorven. Finhacka löken. Fräs falukorven i lite smör och tillsätt sedan löken. Stek till löken till genomsstekt och pudra över vetemjöl och häll över vatten. Krydda med hönsbuljong, pressad vitlök, tomatpuré, cayennepeppar och vitpeppar. Låt puttra i några minuter. Häll på grädden och ta av från värmen. Rör ner lite hackad persilja. Servera till ris eller pasta.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vi var där på eftermiddagen/kvällen och på en lördag, och då kostade det 595:-/person. Inte billigt alltså, men SÅ värt om man vill unna sig lite lyx. :) Går man dit på dagen (på lunchen) en vardag kostar det 395 och 415 på lördagar. Vi bokade bord via nätet, supersmidigt. Du kan kolla upp allt sånt här: http://www.liseberg.se/sv/hem/Mat--dryck/Julbord/hamnkrogen/
SvaraRaderaKorv Stroganoff är verkligen perfekt vardagsmat, klart underskattat. Finns förmodligen lika många recept som tillagare...
SvaraRaderaMårtenssons kök: Precis. Riktigt gott är det också. Ja det är väl som med det mesta, bolognese, lasagne osv osv.
SvaraRadera