lördag 24 oktober 2009
Kebab
Idag åt jag och min pojkvän kebab, eller kanske ska jag säga gyros, till lunch :) Supergott, enkelt och precis lagom portioner!
3oo g fläskkött i strimlor
1-3 msk gyroskrydda
8 minitortilla
En halv gurka
Sallad/Ruccola dyl.
Rödlök
Ev. Paprika/Tomat etc.
Sås alternativ ett:
3 dl Matlagningsyoghurt/creme fraiche
2 klyftor pressad vitlök
Salt och peppar
Sås alternativ två:
2 dl Matlagningsyoghurt
1 klyfta pressad vitlök
Några få matskedar chilisås
Några få matskedar majonnäs
Ett knivsudd cayenne
2 droppar vitvinsvinäger
Salt och peppar
Stek köttet i massor av smör och smaka dig fram med gyroskryddan (jag "råkade" slänga i ca 5 msk och det blev inte så lyckat och väldigt starkt, så jag fick försöka pilla bort så mycket krydda som möjligt, då var det godare). Hacka/finhacka grönsakerna så länge. Servera (varma) torillas med kött och grönsaker. Servera med valfri sås. Jag tyckte det var allra godast att blanda och ta lite av båda såserna.
Kategori:
Dressing/Sås/Dipp,
Enkelt,
Fläskkött,
Grekiskt,
Grönsaker,
Kryddblandning,
Lunch
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar