torsdag 1 oktober 2009

Trevlig middag med kräftor



Enkelt och gott. Hade två kräftor hemma och var ensam, så slängde ihop lite goda mackor som gott tillbehör till kräftorna.

1 portion:
2 skivor bröd
50 g skogschampinjoner
200 g kantareller
50 g smör
Salt
Romansallad
Finhackad rödlök
Finhackad gräslök
En klick creme fraiche, gräddfil eller varför inte tzatsikin nedan!


Rensa och skär svampen i mindre bitar. Stek i smör på mellanhög värme. Salta. Rosta brödet och lägg på sallad, svamp, rödlök och gräslök och en god klick av något gott!


Gräslökstzatsikin nedan, är ett gott tillbehör på antingen kräftskivan, eller något annat med fisk och skaldjur. Härligt pepprig men samtidigt fräsch.


Gräslökstzatsiki
Beräknat för fyra portioner:

2 dl matlagningsyoghurt
1 liten gurka
1 vitlöksklyfta
1 halv kruka gräslök
Vitpeppar

Riv gurkan och krama ur vattnet. Blanda med yoghurt, pressad vitlök och finhackad gräslök. Låt stå och dra sig lite i kylen. Krydda sedan med vitpeppar.

2 kommentarer:

  1. Yummy, kräftor!! :)

    Det ser riktigt rikitgt gott ut!

    SvaraRadera
  2. Helena Ljunggren: Ja eller hur. Suupergott. Och vissa verkar tycka att det är en konstig kombo, men det går alldeles utmärkt att äta svamp och kräftor ihop! :)

    SvaraRadera