onsdag 17 mars 2010
Champinjonsoppa
Jag brukar använda ett speciellt grundrecept på champinjonsoppa men denna gången ändrade jag lite och det blev supergott. Prova vetja, du kommer inte ångra det.
5-6 portioner.
2-3 msk kallpressad rapsolja med smak av rostad vitlök (eller tillsätt en halv pressad vitlök om du använder vanlig olja)
500 g champinjoner
2 gula lökar
lite mindre än 1 msk citron/lime-saft
Ett knivsudd curry (tro mig, det lyfter verkligen allt med champinjoner i)
1 dl vetemjöl
1 liter höndbuljong
2 dl matlagningsgrädde
Salt Vitpeppar
Cayennepeppar
Gräslök
Skiva champinjonerna (spara några hela till garnering) och stek i rapsoljan. Finhacka löken och tillsätt i kastrullen. Stek på medelvärme till allt är mjukt men utan att det tar för mycket färg. Tillsätt juicen, curryn och pudra över mjölet. Rör om noga och slå på buljongen. Låt koka några minuter, tillsätt matlagningsgrädde och krydda med vitpeppar och salt plus cayenne. Skiva de återstående champinjonerna fint och servera sedan soppan varm. Låt alla lägga på lite skivade champinjoner och hackad gräslök på deras tallrik. Servera med knäckebröd eller mjuk bröd.
Kategori:
Enkelt,
Höst,
Middag,
Soppa,
Svamp,
Vegetariskt,
Vinter/Jul
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar