För 4 stora portioner behöver du:
120 g zucchini
400 g nötfärs
1 msk olivolja
2 msk pesto
4 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
4 dl vatten
4 msk tomatpuré
Oregano Cayenne Paprikapulver
30 g smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl matlaningnsgrädde
1 dl vatten
250 g torkade lasagneplattor
30 g 30% ost
Sätt ugnen på 200 grader.
Finhacka zucchinin och fräs den mjuk i olja. Tillsätt färsen och stek klar.
Prova att steka köttfärs med hjälp av en ballongvisp.
Jag provade det en gång och är nu fast. Det hjälper att
finfördela köttfärsen utan att behöva hacka sig galen.
Krydda med pesto, pressad vitlök och häll på tomater. Häll på vatten och tomatpuré och krydda. Låt puttra medan du gör bechamelsåsen.Jag provade det en gång och är nu fast. Det hjälper att
finfördela köttfärsen utan att behöva hacka sig galen.
Smält smöret, och pudra på vetemjöl. Häll på mjölk, grädde och vatten (eller ersätt den totala mängden med endast mjölk/grädde).
Varva köttfärssås med bechamelsås och lasagneplattor. Strö över ost och ställ in i ugnen.
Ta ut efter ca 25 minuter när den fått fin färg och plattorna är mjuka när du känner med en sticka. Servera med sallad/grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar