Om du vill pröva på LCHF så här jag här lite tips på recept som du kan testa. Här är tips för en hel dag, som du kan använda dig av. Jag vet inte hur korrekt alla dessa recept är i LCHF världen, men det var såhär jag åt.
En vanlig frukost kan bestå av:
- Skinka, mjukost, ost, några få grönsaker, ägg och yoghurt.
- Tonfiskröra med ägg och majonnäs.
- Omelett.
- Äggröra och ölkorv.
- Ost, getost, mjukost, nötter, korv och sallad.
- Yoghurt, jordnötssmör, ägg, ost samt lite sallad.
- Grönsaker, stekt ägg med champinjonstuvning och ölkorv.
- Stekt ägg, bacon, korv, köttbullar och ost.
- Köttfärsröra med kokt broccoli. En personlig favorit. Kan varieras i det oändliga.
- Fyllningen i dessa piroger kan du käka med broccoli.
- Stekt kött med bearnaisesås och haricots verts.
- Två olika skinksåser. Servera till zucchinipasta istället.
- Enkel stekt kött med sås.
- Stekt biff. Ta bara bort potatisen.
- Stekt kött med färdig bearnaisesås.
- LCHF "pyttipanna: korv, köttbullar, bacon med broccoli.
- Kycklinggryta, serverat med blomkålsmos eller blomkålsris.
- Köttfärsfyllda paprikor.
- Köttgryta. Välj bort grönsaker med mycket kolhydrater.
- Fläskfilé, med svampsås. Servera med blomkålsmos istället.
- Svampbiffar och svampsås. Servera med blomkålsmos istället.
- Fiskgratäng. Gör den med blomkålsmos istället.
- "Fläskfilé"gratäng.
- Champinjonsoppa.
- Soppa med kyckling.
- Möra kycklingfiléer.
- Carbonara. Servera med zucchinispaghetti istället.
- Supergod sherrysås.
- Kall sås till grillat kött.
- Champinjonsås.
- En fiskgryta kan göras fet och med få kolhydrater. Här är lite inspiration.
- Snabba goda räkor. Perfekt till förrätt.
- Gott mellanmål: Kokt lök med smör.
- Gott tillbehör till middagen. Rödbetor med chevre och nötter.
- God fet curry kycklingröra.
- Skinkröra.
Ett riktigt riktigt gott knäckebröd som jag inte hunnit blogga om än. Slänger in receptet här.
3 dl finriven stark ost
4,5 dl fröer eller nötter (jag använder hälften sesamfrö och sedan linfrön, solrosfrön och mandelflagor)
3 ägg
1 stor nypa havssalt
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda ost och frön och nötter noga. Blanda ner ägg och salt. Bred ut på en plåt med hjälp av en slickepott. Detta tar tid och är as jobbigt rent ut sagt. Men sååå värt det. Det ska ligga platt och jämt över hela. Låt gå i ugnen i ca 15 minuter. Sedan ta ut, skär i fyrkanter och vänd på dem. (De till höger är vända på bilden.)
Ställ in för att torka i ugnen på eftervärmen. Såå gott.
Tack för ett mycket bra och givande inlägg!
SvaraRaderaMia: Härligt, roligt att höra!
SvaraRaderaHej, det var ju jättebra sida. kan jag isåfall låna till min blogg? =)
SvaraRaderaHej! Ett tips på hur man jämnar ut smeten utan att dö den stora pill-och-tålamods-döden: Lägg ett bakplåtspapper över och använd brödkavel :)
SvaraRadera