söndag 15 augusti 2010

LCHF

Mellan november och juni gick jag ju ner 11 kilo med Viktklubben. Då bjöds jag på en mysig resa till Spanien av min pojkvän och slutade med att räkna kalorier. Hade fuskat väldigt mycket under våren och var glad över att det ändå hade gått så bra. Då hade jag bara 3 kilo kvar till målvikten. Men denna resan då, slutade med 2 kilos viktuppgång (vilket egentligen bara innebär att jag haft en riktigt bra resa). Sedan dess har jag slutat med Vklubb och under sommaren gått upp 1 kilo till. Nu har jag alltså 5-6 kilo att gå ner igen. Och sedan i Onsdags eftermiddag (runt 12snåret för dom som undrar) började jag LCHF för att se till att skaka av mig dessa sista kilon. Är väldigt stolt att jag inte fuskat en ändå gång sedan dess, jag brukar nämligen vara duktig på att fuska, redan första kvällen.

Jag har väldigt många recept från innan min hittills korta LCHFtid som jag kommer lägga upp, varvat med nya LCHF rätter. För er som letar LCHF recept kan jag tipsa om dessa två recept från Matklubben, jag har prövat båda och speciellt biffarna var riktigt mumsiga.

Här kommer en LCHF frukost som jag åt häromdagen, mycket gott :)

Valnötter och mandlar, ölkorv och salami, 3 sorters ost -getost (MUMS), prästost i skivor och philadelphiaost med rostat paprika (vilken faktiskt inte föll mig särskilt mycket i smaken) samt lite sallad.

Kan också lägga till att när jag säger LCHF så menar jag - bort med potatis, pasta, ris osv, samt mjöl, bröd och socker. Sallad är något jag inte tänker sluta äta. Jag kan inte se någon logisk och hälsosam anledning att Sluta äta sallad så den tänker jag hålla fast vid. Så grönsaker tänker jag äta mycket av, fett kommer jag äta (dock inte rulla smör i ostskivor, jag har gränser). Jag ser det mer som ett sätt att äta nyttigare, ta bort alla snabba och onyttiga kolhydrater, ersätta som med kolhydrater från sallad och annat grönt och äta mer ost, kött, fisk, ägg (vilket jag inte är Sååå speciellt förtjust i men), nötter osv. Därför kallar jag min kost LCHF, även fast jag inte totalt frossar i fett utan kompletterar med kalorier från sallad och salladsdressing. Jag tror att även om jag inte kommer in i någon magisk "under 10 g kolhydrater per dag"-fas så kommer jag att kunna skaka av mig de sista kilona. Eller? Är jag helt ute och cyklar?!

Tar man bort pasta och bröd osv ur sin kost och ersätter det med mer protein och fett, utan att gå till överdrift, så borde man ju gå ner i vikt. Kolhydrater innehåller ju fler kalorier per hundra gram, men det mättar ju sämre (dock är jag total en sucker för pasta, men jag ska vara stenhård och ersätta det med bättre alternativ). Så någon magisk fas kommer jag aldrig hamna i där min lever producerar glykogen åt min hjärna, utan de kommer komma från min kost, i form av grönsaker. Det kan väl knappast vara negativt? Detta ska inte bli någon sorts religion utan mer ett sätt att skära bort onödiga kolhydrater. Utan att svälta mig såklart!! Någon kunnig som vill total såga allt jag säger, eller är det fritt fram och göra som jag gör?

1 kommentar:

 1. Hej Ulrika!

  Tack för din fina kommentar om mina tårtor!

  Jag åt enligt LCHF ett tag och det funkade väldigt bra. Åt också en del grönsaker även fast man inte skulle göra det.
  Har du sett mina LCHF-recept på bloggen? Hittas enklast via kategorimenyn till höger.

  Ha det gott!

  SvaraRadera