tisdag 6 oktober 2009

Möra kycklingfiléer

Lagade idag Matplatsens Möööra kycklingfiléer, och guud så gott!

Blev inte riktigt som orginalreceptet tyvärr, vi var ju bara två. Men gott var det, framförallt efter en tur på gymmet innan.

Tyvärr blir här inga snygga bilderna på vardagarna längre. Maten blir klart så sent när man är borta och flänger här och var på dagarna, så tyvärr blir det inomhus-gula-fula-bilder ett tag framöver. Det är ju kolsvart utomhus när maten hamnar på bordet, och alla som gillar att ta kort vet att solljuset är din vän! Så denna gången blir det inget kort!

Detta var en supergod matkombination, som jag skulle kunna tänka mig att göra något lasangeliknande på, samt göra en god sås till tagliatelle, skär kycklingen, svamp och lök och låt ligga och gotta sig i såsen i ugnen. Tror även det blir kanon.

2 portioner
2 kycklingfiléer
2 dl creme fraiche
1 dl matlagningsyoghurt
1 tsk sambal olek
1/4 dl soja (ta gärna mer)
1 vitlöksklyfta, pressad
Salt
Vitpeppar

Blanda allt och lägg i en ugnsform. Låt gotta till sig i ugnen på 175 grader i 1,5 timme. Om såsen inte täcker helt, vänd då gärna på kycklingen några gånger. Servera till dina favoritkolhydrater- ris, pasta, pressad potatis eller som vi serverade till: bulgur. Ät en god sallad till.

3 kommentarer:

  1. Hej! sett detta smarriga recept på matplatsen.org och nu även här, funderat på att göra den någon dag. Men har inte riktigt fattat om ni lägger ner kycklingfileerna råa eller stekta i formen...hur göra?
    Ha en trevlig kväll o tack för en bra matblogg!

    SvaraRadera
  2. Marie: Tack, gud va roligt att du gillar min matblogg :) Jag är rätt ny med det här förstår du! Nej man lägger i dom råa. Det blir alltså ingen yta på dom, utan mer bara goda riktigt möra fina köttbitar av det kan man säga.

    SvaraRadera
  3. Tack för svar, ikväll ska det äntligen bli denna rätt till middag :) Kikar så klart in här nu och då för inspiration. Ha en trevlig helg!

    SvaraRadera