måndag 21 september 2009

Gott kryddat blomkålsmos


En god variant på blomkålsmos. Ca 4-5 portioner.

1 stort huvud blomkål
1 liten vitlöksklyfta (går utmärkt att dra på lite, om man vill att det ska smak mycket)
3 dl grädde
1 dl hackad fryst spenat
1 msk hackad timjan
½ tsk muskot
1 tsk vitpeppar
Salt

Bryt blomkålen i så små buketter som möjligt. Ha gärna med lite av stjälken, dock skiva den tunt. Lägg i en kastrull, tillsätt finhackad vitlök. Slå på grädde. Lägg på lock och låt koka kraftigt i ca 10 minuter, känn med en sticka när kålen är färdigkokt. Rör om ofta. Ta av locken och försök ånga bort det mesta av den resterande vätskan. Tillsätt resten av ingredienserna, mixa slät med en stavmixer och smaka av med salt. Om du vill kan du tillsätt lite smör, dock är det inte nödvändigt. Servera till något gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar