måndag 12 april 2010

Bakad potatis med god röra!



I Söndags åt vi bakade potatisar till middag och även om varm nybakad potatis med vitlöksmör är det bästa som finns så är det även gott att ha något lite mer matigt till. Så jag gjorde en kycklingröra med curry till och den blev verkligen kanongod. En riktigt höjdare. Så jag delar med mig av receptet här för detta ska ingen missa! Om du vill ha du ha i lite majskorn i röran också. I bakpotatisen, i baguetten, som grunden i en kall pastasallad you name it- den passar till det mesta.

För många personer (8-12 beroende på vad du äter den till)
1 bit purjolök (70g)
1 lite rödlök (80g)
1 liten röd paprika (50g)
550 g kokt kyckling (väger ca 900 g innan den kokas)
3 vitlöksklyftor
4 dl creme fraiche
1 dl turkisk yoghurt (kan ersättas med creme fraiche om så önskas)
1,5 dl majonnäs
2 msk curry
Tabasco, Salt och Peppar
Ev. Gurkmeja

Om din kyckling är rå så koka 900 g kycklingfilé (hel) i vatten med en buljongtärning i tills den är vit och genomkokt. Häll av vattnet och tillsätt ljummen till röran.

Finhacka purjo, rödlök och paprika och blanda i en bunke. Tärna kycklingen och tillsätt den. Pressa i vitlöken och rör ner creme fraiche, yoghurt och majonnäs. Rör om noga. Tillsätt curryn och de andra kryddorna efter smak. Gurkmeja kan man alltid ha i, det är nyttigt och gör färgen på röran mer intensiv. Garnera med persilja och servera.

Håller i kylskåp i flera dagar och blir faktiskt godare om den får stå ett dygn och gotta till sig först.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar