onsdag 5 maj 2010

Skinksås till pasta


Detta är ett recept på en gräddig, krämig, god och smakrik skinksås som passar ypperligt med pasta. Det går lätt att reglera hettan med hjälp av kryddorna.

150 g skinka (rökt eller kokt)
Rapsolja att steka i
En liten zucchini, skalad (80 g)
2 salladslökar eller en halv purjolök
2 vitlöksklyftor
3 dl creme fraiche
En näve färsk spenat/basilikablad
1 dl riven ost
1 röd paprika
Paprikapulver, Torkad basilika, Vitlökspulver, Cayennepeppar, Salt & peppar

Hacka skinka, skär zucchini och paprika i bitar och lägg åt sidan. Finhacka zucchinin. Stek skinkan, zucchinin och löken i en djup stekpanna någon minut. Pressa i vitlöken och rör om. Tillsätt creme fraichen, grovhackad spenat eller basilika och låt koka upp. När det kokat ihop sig, dra åt sidan, tillsätt ost, paprika och krydda rejält. Smaka av. Avnjut med pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar