onsdag 23 mars 2011
hipp hipp hurra!
Min kära pojkvän, och numera sambo (!), fyllde år i måndags. Vi har båda blivit väldigt seriösa med träning och kost och kände inte direkt för att äta alltför onyttigt. Men man fyller ju inte 22 år varje dag, så lite lyxade vi allt till det. Det blev ryggbiff, murkelsås och pressad potatis. Till det en god sallad. Sååå gott. Som ni ser har jag tagit mycket sås, men det är för att den är så sagolikt god!
För murkelsås för fyra portioner behöver du:
1 burk murklor, avsköljda och finhackade
1 finhackad liten lök
5 dl matlagningsgrädde
2 buljongtärningar, mörk ox-
1 nypa socker
Salt och peppar
Redning
Fräs lök och svamp snabbt i lite smör. Häll på grädde, smula ner buljong och krydda. Låt sjuda minst 15 minuter. Servera till gott kött. (Slicka av såssleven när ingen ser!) Njut! Receptet kommer från Matplatsen.
Dagen till ära hade vi även en bukett fina våriga tulpaner på bordet. Och nej mamma jag har inte köpt någon vas än, men en ölsejdel funkar väl bra så länge, eller?!
Kategori:
Dressing/Sås/Dipp,
Favorit,
Lyxigt,
Middag,
Nötkött/köttfärs,
Perfekt för lunchlådan,
Personligt,
Potatis,
Sallad,
Svamp
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar