Till middag idag blev det en snabb och enkel gryta. Passar för lata höst dagar.
För ca 5 vanliga svenskar: Finhacka en chili och en stor vitlöksklyfta. Fräs i en djup kastrull med 700 g tärnad benfri kyckling och 2 hackade gula lökar i lite olivolja. Pudra över goda kryddor - jag tog ½ msk mango curry kryddan från Santa Maria ( hade tagit mer om vi hade mer), 1 msk gurkmeja, 1 msk tikka curry krydda- och slå på en liter vatten. Smula ner två hönsbuljontärningar. Låt koka länge och rör om ofta. Häll i några skvättar mjölk eller grädde. Red med 4-5 msk maizena redning för ljusa såser. Krydda med 2 msk finhackad timjan. Strö goda grönsaker över vid servering, typ finhackad purjo och paprika. Kan tänka mig att majs och haricots verts passar bra med. Servera till ris/pasta/bulgur.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar