tisdag 11 januari 2011
pasta med spenat och fetaost
God pastarätt som går snabbt att släng ihop. Vegetariskt och bra. Som ni ser har jag inga oliver, vi hade tyvärr inga hemma. Men jag tror att det hade varit gott i, så jag skriver det ändå!
För fyra portioner behöver du:
300 g pasta
200 g färsk spenat
3 små rödlökar
2 msk olivolja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl matlagningsgrädde
150 g fetaost
8-10 svarta oliver med kärnor
Koka pastan. Skölj spenaten och låt den rinna av. Skala och klyfta löken.
Fräs löken på hög värme i olja i en stor stekpanna. Rör ner spenaten och låt den mjukna. Tillsätt grädde och dra av från plattan.
Smaksätt med salt och peppar. Smula över fetaosten och blanda allihopa med pastan. Lägg i oliverna.
Kategori:
Enkelt,
Grekiskt,
Grönsaker,
Ost,
Pasta,
Perfekt för lunchlådan,
Vegetariskt
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar