måndag 24 januari 2011
stärkande vintermat
En god värmande thai-inspirerad gryta när snön viner utanför fönstret. Det är grejer det.
För fem portioner behöver du:
650 g stekt kycklingfilé
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
240 g fryst svampmix (icas "selection" är god)
½ dl soja
2 tsk röd currypaste
1 burk kokosmjölk
1 st mörk oxbuljong
215 g röd paprika
Salt och peppar
ev ½ tsk sambal oelek
Skiva kycklingen. Fräs strimlad lök med pressad vitlök och svamp i en panna i 5-10 minuter. Tillsätt kycklingen, sojan och currypaste. Rör om noga och tillsätt en välskakad burk kokosmjölk. Låt puttra på låg värme i ca en kvart. Tillsätt paprika i strimlor, buljongtärning, salt och peppar samt eventuellt sambal oelek. Smaka av!! Låt puttra ihop sig och servera sedan med ris/bulgur, sallad eller vitlöksfrästa morötter som vi. En god svalkande vitlöksdipp gör sig gott till
Kategori:
Asiatiskt,
Billigt,
Bulgur/Ris etc,
Från grunden,
Gryta,
Grönsaker,
Svamp
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar