måndag 13 december 2010

citrontryffel




Goda citrontryffel med mycket smak av vit choklad. Perfekt avbryt mot allt chokladigt och sött på godisbordet i jul. Det går självklart bra att byta ut essansen mot pressad citron, det var bara jag som ville få användning för alla essenser.

För ca 12 små tryfflar behöver du:
100 g vit choklad
2 msk grädde
1 tsk rivet citronskal
1 krm citronessanse
1 msk florsocker

Fint riven vit choklad
Florsocker
Fint rivet citronskal

Smält den vita chokladen och till slutet av smältningen (som för mig skedde i vattenbad) tillsätt grädden. Rör om hela tiden tills allt är smält till en fin slät kräm. Blanda citronskal, essense och florsocker och tillsätt i smeten. Ställ in i kylskåp för att svalna. Ta ut när det går att forma tryfflar av smeten. Rulla i en blandning av riven vit choklad, florsocker och rivet citronskal. Förvara i kylskåp.

1 kommentar:

  1. Åh, älskar tryfflar! :D Gott med citron i!

    Hjälp vilken koll du har! Det stämmer att vi valde bort paprikan :) När jobbade du där?

    SvaraRadera