söndag 27 februari 2011
Pastasås med räkor, chili, vitlök och persilja
Ikväll är vi bjudna på pad thai hemma hos mamma så jag bjuder på det som vi åt igår, pojkvännen och jag. Så himla gott. Testa du med, om du gillar räkor och lite hetta.
För fyra portioner behöver du:
Pasta för fyra personer
½ gul lök
1 röd chili
1 solovitlök
1 msk olivolja
3 dl grädde
1 msk tomatpuré
Salt och peppar
1 fiskbuljongtärning
160 g skalade räkor (ca 500 g med skal)
Finhackad persilja
Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen.
Under tiden gör såsen. Finhacka löken, chilin och vitlöken. Hetta upp oljan i en liten kastrull och tillsätt chili och vitlök. Fräs utan att ta färg i ca en minut. Tillsätt sedan den gula löken och fräs tills den är glansig. Tillsätt grädde, tomatpuré och buljong. Salta och peppra. Smaka av. När pastan är färdigkokt tillsätt räkor och persilja till såsen. Servera direkt.
Kategori:
Dressing/Sås/Dipp,
Lyxigt,
Pasta,
Perfekt för lunchlådan,
Skaldjur,
Örter
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Lagade till detta idag efter att ha hittat ditt recept, underbart gott! Keep up the good work
SvaraRaderaHälsningar Vargen