måndag 14 december 2009

Uppfinnigsrikedom...


...om nu det är ett ord. Nåväl, experimentera måste man ju göra.

Här har vi, friterad ingefära, eller vad jag brukar kalla det

Rostad ingefära

För två månader sedan beskrev jag receptet såhär "Lekande lätt, smakrik och nyskapande. Gillar du asiatisk mat, starka smaker och krispiga tillbehör? Då är detta perfekt. Se bara upp med den heta oljan så är detta superenkelt. Ingefära smaken träder fram när den rostas och blir riktigt god."

Ingredienser
Färsk Ingefära
Olivolja

Välj helst en långsmal bit ingefära. Skala och skiva i tunna skivor. Skär sedan skivorna i tunna tunna strimlor.

Hetta upp olja i ett passande kärl på spisen och låt bli ångande hett. Se till att oljan är minst 1,5 cm djup.

Lägg i ingefära och använd en hålslev för att trycka ner och plocka upp. Ingefäran ska se ut som på bilden, härligt gyllenbrun och krispig. Låt vila på papper och svalna.

Går lika bra att använda 5 minuter som 5 dagar senare.

Passar att strö över sallader, på asiatiska rätter, soppor osv. Eller som mamma gillar att göra, äta direkt ur skålen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar