lördag 19 juni 2010

Lasagne med zucchini

Jag brukar inte kunna laga lasagne utan lök. Häromdagen hade jag ingen lök. Då improviserar man. En liten zucchini i kylskåpet fick agera ersättare.

För 4 stora portioner behöver du:
120 g zucchini
400 g nötfärs
1 msk olivolja
2 msk pesto
4 vitlöksklyftor
400 g krossade tomater
4 dl vatten
4 msk tomatpuré
Oregano Cayenne Paprikapulver

30 g smör
2 msk vetemjöl
2 dl mjölk
2 dl matlaningnsgrädde
1 dl vatten

250 g torkade lasagneplattor
30 g 30% ost

Sätt ugnen på 200 grader.

Finhacka zucchinin och fräs den mjuk i olja. Tillsätt färsen och stek klar.

Prova att steka köttfärs med hjälp av en ballongvisp.
Jag provade det en gång och är nu fast. Det hjälper att
finfördela köttfärsen utan att behöva hacka sig galen.

Krydda med pesto, pressad vitlök och häll på tomater. Häll på vatten och tomatpuré och krydda. Låt puttra medan du gör bechamelsåsen.

Smält smöret, och pudra på vetemjöl. Häll på mjölk, grädde och vatten (eller ersätt den totala mängden med endast mjölk/grädde).

Varva köttfärssås med bechamelsås och lasagneplattor. Strö över ost och ställ in i ugnen.


Ta ut efter ca 25 minuter när den fått fin färg och plattorna är mjuka när du känner med en sticka. Servera med sallad/grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar