torsdag 4 mars 2010

Italiensk middag

Det ser väldigt "slemmigt" ut på bilden. Men det var det inte!

Middagen idag blev en snabb, god och klassisk middag. Tomatsås är så gott och enkelt. Hemma hos oss är det alltid Barilla spagetti som gäller, när det är makaroner kan jag äta de flesta märkena men spagetti måste vara Barilla :)

För 4 portioner

4 portioner spagetti
4 portioner köttbullar (köpa/hemgjorda)
500 gram passerade tomater
2 gula lökar (små)
3 vitlöksklyftor
2 msk smör
6 st soltorkade tomater
½ röd chili, utan kärnor
2 msk mango chutney
2 msk tomatpuré
1 buljongtärning
Vatten
Oregano
Salt och peppar
Parmesan (önskad mängd)
Sallad/gröna ärtor

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Stek köttbullarna i smör i en stekpanna. Under tiden kan du göra såsen. Hacka löken, vitlöken och chilin och stek i smör. Slå på tomaterna och tillsätt resten av ingredienserna. Krydda med oregano och salt och peppar. Tillsätt vatten i såsen om det är för tjock. Låt puttra ett tag. Riv parmesanen. Rör ner köttbullarna i såsen (om du vill). Servera nykokt spagetti med såsen och riven parmesan ovanpå. Servera med sallad eller gröna ärtor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar