lördag 27 mars 2010

Snabbt surdegsbröd


Fick ett tips på ett enkelt tunnbröd på surdeg. Fick tummen upp här hemma. Blir bara kanske 6 bröd så det är ju värt att testa. Påminner om mitt "Gudruns mjuka tunnbröd" som jag glömt att lägga in här, men som absolut ska läggas in snarast, det är världens bästa bröd!

Blanda 1 dl rågsurdeg med 2 dl mjölk, salt (glöm inte saltet!), ev brödkryddor, och vetemjöl (special) tills degen är smidig, typ som en pizzadeg. Låt vila 2 timmar eller över natten i kylen (ta sedan fram den så att den hinner bli rumsvarm) och dela upp degen och kavla ut runda (inte alltför tunna) tunnbröd och använd kruskavlen det sista. Ner i en het stekpanna och grädda på båda sidorna tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.

Betyg blir ca 3 av 5 men det var bara för att jag hade för lite mjöl i degen från början, så att min deg jäste inte och var väldigt kladdig. Men det var gott. Så nästa gång blir det nog högre betyg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar