måndag 24 maj 2010

Kladdigt och mättande


Kladdiga Brownies med valnötter

Jag låter bilderna tala för sig själva. Ja dom är så goda som dem ser ut (och så mättande också ;) ). Bilderna är tagna innan jag fick min systemkamera så ni får tåla lite kassa digitalkamerabilder så länge :)

Receptet kommer ifrån My Kitchen Addiction (Modifierat och översatt)

För många små goda brownies behöver du:

6 msk kakao
1 tsk snabbkaffepulver(instant espresso powder)
1,2 dl kokande vatten
50 gram mörk choklad
50 g smör, smält
1,2 dl naturell olja
2 ägg + 2 äggulor
2 tsk vaniljpulver
6 dl strösocker
4 dl vetemjöl (special)
1 tsk salt
50 g choklad
35 g valnötter

Värm ugnen till 175 grader.

Klä en 22x33 cm form med papper (som sticker upp på kanterna så att du lätt kan ta ut kakan sen) och spraya lätt med olja. Pudra mjöl över.

Blanda ihop kakaon, snabbkaffepulver och vatten tills det blir en slätt och klumpfritt. Tillsätt 50 g choklad och låt det smälta ner. Rör om noga. Blanda ner smöret och oljan. Tillsätt ägg och vaniljpulver och blanda tills det är slätt.

Tillsätt mjöl och salt och använd en slickepott för att vända in mjölet. Rör inte för mycket i onödan. Tillsätt hackad choklad och hackade valnötter och rör försiktigt. Häll blandningen i formen och ställ in i ugnen. En sticka ska komma ut ren. Det kan ta allt från 35 till 50 minuter beroende på exakt form på formen och ugnens grader etc. Låt kallna helt (här gjorde jag fel och skar i kakan när den var ljummen. Så mina brownies blev väldigt kladdiga. Så som sagt, låt kallna helt!) på en sval plats. Lyft ut dem och skär upp i små rutor.

Servera och njut!

2 kommentarer:

  1. Åh, dom ser fantastiskt goda ut.// Glitterfia

    SvaraRadera
  2. Glitterfia: Det gör dom ja, och dem är fantastiskt goda också!

    SvaraRadera