torsdag 12 november 2009

Glass :D


Jag ville göra nåt av granatäpplet vi hade, så jag satte igång och tog ut kärnorna, och kom under tiden på detta goda recept på yoghurtglass. Inget jag äter nu såhär mitt på dagen på en torsdag, det blir nog till efterrätt till helgen eller nåt :)

Yoghurtglass

För 6 portioner. ca 200 kcal per person.

3 rågade dl granatäpplekärnor (200g)
2,5 dl hallon (125 g)
1,5 dl florsocker
5 dl matlagningsyoghurt

Mixa granatäpple och hallon i en mixer. När det fått en tjock, smoothieliknande konsistens, placera en sil ovanför en skål och använd en sked för att trycka ut all saft.

Det kan ta en liten stund, men om du rör om kraftigt kommer det till slut bara vara kärnor kvar. Lyft upp silen, var noga med att ta tillvara på det som sitter fast under silen! Skölj ur mixern och mixa sedan alla ingredienser i någon få minut. Lägg i en bunke och frys i ca 2-3,5 timmar. Rör om några gånger under tiden. Servera sedan när det fått en bra konsistens, med florsocker och ett mynta-/citronmeliss-blad, eller varför inte till en kladdkaka :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar