torsdag 12 november 2009

Idag blev det bara en sån här enkel lunch

och denna favoriten till middag.



Smörkokt torsk, MUMS!

För två personer

6 potatisar
4 ägg
2 torskfiléer(går även
bra med hajmal)
300 g smör
Vitpeppar

Koka upp potatis i en kastrull med saltat vatten. Under tiden lägg äggen i en annan kastrull, och fyll upp med vatten tills det täcker. När det börjar sjuda(bubbla), sänk värmen och sätt klockan på 7 minuter. I en tredje kastrull, lägg torskfiléerna bredvid varandra på botten och klicka över 100 g av smöret. Fyll upp med vatten så det mer än väl täcker. Peppra med vitpeppar.

När potatisen bara har någon minut kvar och äggen är färdigkokta, kan du sätta på plattan under torsken. Var noga med att den inte är överkokt, den ska inte falla isär alltför lätt. När den är genomvit är den klar. Skala äggen och hacka fint. Smält resten av smöret under tiden.

Servera torsk, kokt potatis(som också skulle kunna serveras pressad), hackat ägg och smör(som sås) med ärtor. Jag har även serverat snabbfräst purjolök och tomat till. Vill du ha extra smak, kan du strö över dill eller citronpeppar, eller pressa lite citron överst! Smaklig måltid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar