torsdag 19 november 2009

God och farlig middag

Detta var bara sååå gott. Lite för många kalorier nu när jag vaccinerats och allt och kan inte träna. Men men, hur gott som helst! Och tyvärr blir det ingen bild, kameran gillar inte när det inte finns något solljus. Idag blev det fläskkotlett ist för grytbitar, mest för att dom hade halva priset i affären på grund utan kort datum och jag fick två kotletter för 10 kr. Så då var det bara att skära bort fett och ben.

2 stora eller 3 vanliga portioner:

200 gram pasta (typ tagliatelle)
En halv dc purjolök
2 msk olivolja
10 champinjoner
2 fläsk-kotletter
Vitpeppar
1 dl marsalavin
2 dl mörk oxbuljong
2 dl matlagningsgrädde 15%

Koka upp pasta.

Skär purjon fint, strimla köttet och dela champinjonerna. Fräs i några minuter, peppra lagom. Slå på vin och smula ner buljong och slå på grädde. Låt koka i några minuter tills köttet är klart. Servera med nykokt pasta. Garnera med torkad oregano och massor av andra goda grönsaker.
Njuut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar