tisdag 8 februari 2011

enkel pastafavorit

Dagens middagstips nummer ett i kategorin enkla middagar är en riktig favorit. Dagens andra tips kommer till kvällen och det är en god sallad!




Carbonara. Så lätt, så gott, så mättande. Riktigt enkelt. Jag har lagt ut receptet förr, men lägger ut det nu igen. Jag använder en kastrull, för att göra receptet enklare, och jag fuskar lite med massor av grädde, för att göra rätten krämigare. Resultatet blir väldigt bra!

För ca 4 portioner:
500 g pasta, jag använder penne eller spaghetti (och bara för det så hade jag en annan sort just på denna bilden)
2-3 pkt bacon (á 140 g)
1-2 msk olivolja
1-2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2-3 dl matlagningsgrädde 15 %
1-2 dl vispgrädde 40 %
2 äggulor
2 dl fint riven parmesan
Svartpeppar
Fint hackad persilja till garnering

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Under tiden, skär baconen i små bitar, lägg åt sidan, gör samma sak med löken. Skala vitlöksklyftorna och ta fram vitlökspressen.

Låt sedan pastan ligga kvar i durkslaget när du sköljt den och skölj ur kastrullen och ställ tillbaka på plattan( jag använder alltså ingen stekpanna utan bara kastrull, mest för att det blir mindre disk, det är lättare och jag är lite lat). Lägg i bacon i kastrullen och häll i olivolja i kastrullen för att snabba på processen. Rör om ofta.

När baconen är av önskad krispighet, jag gillar exempelvis mina väldigt krispiga, häller du i den finhackade löken och steker den tills den är mjuk. Pressa i vitlöksklyftorna. Häll i matlagningsgrädde och koka upp, rör om och dra av från plattan. Blanda äggulor och vispgrädde i ett glas och häll sedan det i kastrullen. Rör ner parmesanen och sedan pastan. Krydda med mycket svartpeppar. Servera direkt och njut.

1 kommentar:

  1. Tack för tipset! Det var jättegott och alla i familjen var SÅ nöjda. Jag kände mig nästan som en riktigt bra mamma. :-)

    SvaraRadera