tisdag 15 februari 2011

godgryta med senap


En god middag. Annorlunda och lite spännande. Enkel. Sköter sig själv. Helt enligt veckans tema.

För ca 5 portioner behöver du:
660 g grytbitar av högrev
Smör
1 gul lök
1 dm purjolök
1 vitlöksklyfta
1 burk murklor (100 g avrunna)
2 dl vitt vin
2 dl vatten
2 köttbuljongtärningar
1 tsk Slotts senap Original
2,5 dl matlagningsgrädde
6 coctailtomater, hackade
Salt
Peppar
Cayennepeppar
Timjan
Redning

Börja med att steka grytbitarna i smöret och krydda med salt och peppar. Tillsätt lök, vitlök och purjolök. Fräs i några minuter till purjolöken blivit mjuk. Skölj murklorna noga och finhacka. Tillsätt till kastrullen.


Tillsätt vin och vatten och koka upp. Tillsätt buljongtärningarna och sänk värmen till hälften. Låt koka utan lock i en halvtimme.

Tillsätt tomatpuré, senap och matlagningsgrädde. Låt puttra i ytterligare tio minuter. Smaka av. Red om nödvändigt. Rör i tomaterna, garnera med timjan och servera direkt. Potatis eller pasta passar bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar