fredag 28 januari 2011

asiatisk bbq kyckling

Jag gjorde en god grej för ett tag sen. Väldigt god. Och nu pratar vi inte om en osjälvisk-handling för-en-annan-människa-god utan mat-god! Väldigt god. Kyckling. Lime. Chili. Vitlök. Bulgur. Hur kan det INTE bli gott? Jag låter frågan sväva i luften och vidarebefordrar er till receptet:



För fem portioner behöver du:
5 st kycklingfileér
salt
grillkrydda
1 msk olivolja
4 stora vitlöksklyftor
2 tsk sambal oelek
2 msk olivolja
4 lime (saften)
1 dl vatten
en stor näve grovt hackad persilja

Sätt ugnen på 175 grader. Skär varje kycklingfilé i tre delar. Salta dem och strö grillkrydda runt om. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek kycklingen runt om till den fått fin yta. Lägg över fileérna i en ugnssäker form. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Fräs dem snabbt tillsammans med sambal oelek i oljan. Tag pannan åt sidan och pressa ner limesaft och häll i vattnet. Häll detta över kycklingen och ställ in den i ugnen ca 7-8 minuter eller tills kycklingen är klar. Strö över persilja innan servering. Servera tillsammans med bulgur och sallad.

Vi åt med bulgur, vitlöksbröd, kall yoghurtdipp, sallad och tomatsallad med rödlök. En söndagsmiddag helt enkelt!

Receptet hittade jag inne hos Mat Såklart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar