måndag 3 januari 2011

knäckebröd


Goda matiga knäckebröd från Tofvehult, drömmen om ett kafé. Perfekta till soppan eller till frukost.

För 20-30 matiga knäckebröd behöver du:
1/4 pkt jäst
3 dl ljummet vatten
25 gram rumsvarmt smör
2 tsk havssalt
1 tsk malda brödkryddor
½ dl skalade sesamfrön
½ dl krossade linfrön
3 dl grahamsmjöl
4 dl vetemjöl


Lös upp jästen i vattnet. Tillästt övriga ingredienser och knåda degen smidig på bakbord. Låt jäsa i bunken under bakduk i 60 minuter. Ta upp degen på väl mjölat bakbord och dela den i ca 20 bitar. Kavla ut till önskad tjocklek, ju tunnare desto godare. Ta sista taget med en kruskavel. Grädda på bakplåtspappersklädd plåt ca 5 min i ugnen på 225 grader. Tiden i ugnen får du justera beroende på hur tjocka/tunna knäckebröd du kavlar. Förvara knäckebröden torrt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar